postheadericon Zalety dań jednogarnkowych

Choć większość pań lubi i potrafi dobrze gotować, to niekiedy nie mamy czasu, lub też ochoty spędzać większości dnia w kuchni na przygotowaniu rodzinnego posiłku. Niestety większość dań jest nie tylko pracochłonna, lecz również trzeba poświęcić dużo czasu na ich przygotowanie. Lecz na szczęście wcale tak nie musi być. Nic bardziej mylnego, przyjemnym i prostym sposobem na umilenie czasu w kuchni jest sięgnięcie po przepisy na dania jednogarnkowe. Dania jednogarnkowe idealnie wpisują się w kalendarz współczesnej, zabieganej pani domu. Są sprawdzonym sposobem na szybki obiad i zapewniają bogactwo możliwości. Wystarczy mieć ze sobą tradycyjny garnek lub wok, a następnie eksperymentować z różnymi składnikami. Kombinacji jest wiele. Do garnka możemy włożyć mięso wołowe, wędzony boczek, pomidory, paprykę, cebulę, kukurydzę czy papryczkę chilli oraz garść ulubionych przypraw. Taki obiad na pewno będzie sycący i pełnowartościowy oraz rozgrzeje zziębnięty organizm, szczególnie po całym dniu spędzonym na zimnym powietrzu.

Comments are closed.

  • Essentiale forte w każdej aptece

    49 lat ago
    Idąc do apteki, często nie wiemy ile dokładnie pieniędzy potrzebujemy. Dzieje się tak, ponieważ ceny leków i innych medykamentów potrafią się zmieniać kilka razy w miesiącu. Wielkie koncerny farmaceutyczne od lat pogrywają z niewinnymi pacjentami, którzy często ostatnie pieniądze wydają na potrzebne im tabletki.
  • Urządzamy kuchnię

    49 lat ago
    Praktyczna kuchnia, to zadanie wielu projektantów wnętrz. Klienci bardzo często życzą sobie, aby ich kuchni była przestronna, ale bardzo funkcjonalna. Warto urządzając kuchnię pomyśleć o ustawieniu mebli, jak również sprzęcie jaki zakupimy. Najpopularniejsza w ostatnich latach jest tzw. wysepka. Jest to miejsce, gdzie umieszczony jest zlew, wraz z kuchnią. To tam przygotowywane są wszelkie potrawy.
  • Zalety używania sosu sojowego w kuchni

    49 lat ago
    W kuchni azjatyckiej sos sojowy znany jest już od wieków. U nas zalety tej niezwykłej przyprawy powoli podbijają naszą kuchnię. Choć częstotliwość użycia sosu sojowego w kuchni azjatyckiej porównywalna jest z zastosowaniem soli w kuchni polskiej, większość dietetyków zdecydowanie poleca wybór sosu sojowego. Powodem jest znacznie mniejsza zawartość sodu, który w nadmiarze może powodować np.
  • Zastosowanie dań jednogarnkowych

    49 lat ago
    Coraz częściej w naszej kuchni goszczą dania jednogarnkowe, z racji tego że są szybkie i łatwe do przygotowania. Warto wiec zastanowić się, gdzie je możemy najłatwiej spotkać i zastosować. Dania jednogarnkowe znajdziemy zarówno w kuchni staropolskiej jak również w innych zakątkach świata. Popularnym daniem polskiej kuchni regionalnej jest forszmak lubelski – potrawa przygotowana na bazie
  • Naprawa pralki w domu klienta

    49 lat ago
    Zdarzają się sytuacje, że posiadacz zepsutej pralki kupuje nową, ponieważ dochodzi do wniosku, że nie jest w stanie dostarczyć starej do punktu naprawy. W Przemyślu jest ich co najmniej kilka, ale ta opcja pozyskania sprawnego urządzenia jest dla nich w pewnym sensie niemożliwa. Czyżby na pewno? Wielu ludzi ogranicza niewiedza, która wynika z różnych powodów.
Sierpień 2018
P W Ś C P S N
« Lip    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031