postheadericon Właściwości lecznicze i smakowe owoców

Coraz większa część społeczeństwa zaczyna doceniać wagę naturalnych ziół, przetworów, dzięki którym nasze zdrowie może być w jak najlepszym porządku przez cały rok. Idealnie na zimowe słoiczki sprawdzą się jagody. Te owoce to źródło zdrowia i wielu witamin. To dzięki nim wiele osób unika bólu brzucha. Leczą one także inne dolegliwości. Oprócz jagód mniej znanym i cennym owocem okazać się może jarzębina. Posiada ona niezwykłe właściwości, dzięki którym człowiek jest zdrowszy. Te cudowne i piękne owoce idealnie nadają się do walki z przeziębieniem, o które zimową porą nietrudno. Ponadto jarzębina posiada także właściwości moczopędne. Dzięki niej unikniemy także zapalenia błon śluzowych, jelit, żołądka. Robiąc domowe przetwory warto także pamiętać o jarzębinie, gdyż łagodzi ona podrażnienia wątroby. Oprócz jagód, jarzębiny, warto także posiadać w domu suszone zioła, które można zakupić nawet w aptece. Dzięki nim łatwiej będzie nam leczyć przeziębienie, jak również różne stany zapalne. Ponadto można zakupić zioła, które będą działać zapobiegawczo.

Comments are closed.

  • Porady babci

    49 lat ago
    Pomimo tego, ze nasze życie przesiąknięte jest nowoczesnością, to i tak w niektórych sprawach, zwłaszcza w tych związanych z kuchnią i prowadzeniem domu, niezawodne są stare, sprawdzone sposoby i porady naszych babć. Zazwyczaj te metody są proste i nie wymagają za dużo zachodu. Na przykład doskonały sposób na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu ze zlewu –
  • Nowoczesność w naszych kuchniach

    49 lat ago
    Dzisiejszy świat pokazuje nam jak wielkie możliwości stają się także dla nas pewnym elementem rozwojowym, nie od dziś wiadomo ze kuchnia staje się niewątpliwym centrum naszych domostw, dlatego też pewne elementy mające ją usprawnić stają się tak ważne dla nowoczesnych możliwości jakie niesie nam zmieniający się świat. Kuchnia jest miejscem które powinno stawać się nie
  • Płytka płytce nierówna

    49 lat ago
    Płytki podłogowe to ogólna nazwa materiału wykończeniowego przeznaczonego do zastosowania podczas wykańczania podłogi. Wydaje się wobec tego, że każda płytka jest taka sama i te w ogóle niczym się nie różnią. Tymczasem różnice są i to bardzo duże.
  • Sezon na grilla

    49 lat ago
    Dla wielu Polaków lato to przede wszystkim wakacje, urlop, spędzanie dużo czasu na wolnym powietrzu, no i oczywiście grill. U nas przyjęło się, że na grilla kładziemy przede wszystkim kiełbasę i rozmaite mięso specjalnie przygotowane na tą okazję. Jednak wcale tak być nie musi. Wykorzystując ruszt można przygotować j potrawy z warzyw i wołowiny, a
  • Zalety używania sosu sojowego w kuchni

    49 lat ago
    W kuchni azjatyckiej sos sojowy znany jest już od wieków. U nas zalety tej niezwykłej przyprawy powoli podbijają naszą kuchnię. Choć częstotliwość użycia sosu sojowego w kuchni azjatyckiej porównywalna jest z zastosowaniem soli w kuchni polskiej, większość dietetyków zdecydowanie poleca wybór sosu sojowego. Powodem jest znacznie mniejsza zawartość sodu, który w nadmiarze może powodować np.
Listopad 2018
P W Ś C P S N
« Paź    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930