postheadericon Sezon na grilla

Dla wielu Polaków lato to przede wszystkim wakacje, urlop, spędzanie dużo czasu na wolnym powietrzu, no i oczywiście grill. U nas przyjęło się, że na grilla kładziemy przede wszystkim kiełbasę i rozmaite mięso specjalnie przygotowane na tą okazję. Jednak wcale tak być nie musi. Wykorzystując ruszt można przygotować j potrawy z warzyw i wołowiny, a ich smak podkreślić odpowiednio dobranym winem. Grill nie musi kojarzyć się jedynie z mocno przypieczoną kiełbaską podaną z dodatkiem musztardy lub ketchupu. Bez tego dania wiele osób z pewnością nie wyobraża sobie majówki, czy też wakacyjnego grillowania, nie oznacza to jednak, że musimy na nim poprzestać. Dobre chęci, sprawdzone przepisy, odrobina wyobraźni i oczywiście ruszt wystarczą, aby zaserwować najbliższym pyszny posiłek na świeżym powietrzu. Do grillowania nadaje się wiele warzyw. Na ruszcie można położyć plasterki bakłażana skropione sokiem z cytryny, doprawione czosnkiem i rozmarynem. Oprócz tego na grill możemy położyć pieczarki, brokuły a nawet marchewki.

Comments are closed.

  • Próbowanie nowych dodatków do dań świata

    50 lat ago
     Każdy kraj znany jest z tego, że ma swą prywatną, specyficzną dla siebie kuchnię. Z innymi potrawami spotykamy się w Polsce, z innymi we Francji, we Włoszech albo w Indiach. Kuchnia często zależy nie tylko od rejonu, lecz też od danej kultury albo religii, która może zakazywać pewnym wyznaniom na konsumowanie określonych rzeczy. Każdy kraj
  • Zalety dań jednogarnkowych

    50 lat ago
    Choć większość pań lubi i potrafi dobrze gotować, to niekiedy nie mamy czasu, lub też ochoty spędzać większości dnia w kuchni na przygotowaniu rodzinnego posiłku. Niestety większość dań jest nie tylko pracochłonna, lecz również trzeba poświęcić dużo czasu na ich przygotowanie. Lecz na szczęście wcale tak nie musi być. Nic bardziej mylnego, przyjemnym i prostym
  • Oprogramowanie do przychodni lekarskiej

    50 lat ago
    Oprogramowanie dla przychodni jest jednym ze specjalistycznych wytworów informatycznych, który pomaga ułatwić i przyspieszyć pracę, na przykład w archiwach danego ośrodka. Kiedyś, zanim komputery i ich użycie w organizacji było mniej powszechne, przeszukiwanie szaf i kart pacjentów potrafiło pochłonąć sporo cennego czasu i nie wpływało pozytywnie na efektywność pracy. Dzisiaj program do obsługi przychodni potrafi
  • Dynia – królowa polskich stołów

    50 lat ago
    Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, ale dynia to prawdziwa skarbnica witamin i soli mineralnych. W kuchni można wykorzystać zarówno jej miąższ, jak i pestki. Jesień to okres zbioru dyń i robienia z nich przetworów. Najwyższy czas wiec na dynię! Dynia to niskokaloryczne warzywo bogate m.in. w witaminy C, D, B1, B2, PP, a
  • Essentiale forte w każdej aptece

    50 lat ago
    Idąc do apteki, często nie wiemy ile dokładnie pieniędzy potrzebujemy. Dzieje się tak, ponieważ ceny leków i innych medykamentów potrafią się zmieniać kilka razy w miesiącu. Wielkie koncerny farmaceutyczne od lat pogrywają z niewinnymi pacjentami, którzy często ostatnie pieniądze wydają na potrzebne im tabletki.
Lipiec 2019
P W Ś C P S N
« Cze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031