postheadericon Porady babci

18

Porady babciPomimo tego, ze nasze życie przesiąknięte jest nowoczesnością, to i tak w niektórych sprawach, zwłaszcza w tych związanych z kuchnią i prowadzeniem domu, niezawodne są stare, sprawdzone sposoby i porady naszych babć. Zazwyczaj te metody są proste i nie wymagają za dużo zachodu. Na przykład doskonały sposób na pozbycie się nieprzyjemnego zapachu ze zlewu – położenie na odpływ połówki cytryny. Innym ciekawy sposób na wykorzystanie połowy cytryny: po usmażeniu frytek można zneutralizować zapach rozgrzanego oleju, wkładając do niego przeciętą na połówki cytrynę. Podgrzewamy całość, następnie chłodzimy. Frytura nadaje się do ponownego użytku. Takie porady jak te miedzy innymi są niezwykle pomocne, nie kosztują wiele, a dodatkowo są niezwykle łatwe do wykonania. Poradzi sobie z tym każdy, nawet mężczyzna pozostawiony sam na „gospodarstwie”. Warto wiec zbierać tego typu porady i przepisy, zapisywać lub też wyszukiwać w Internecie. Jest to bowiem bardzo cenna kopalnia niezwykle praktycznej wiedzy.

Comments are closed.

  • Niezwykła wiedza skrywana w daniach

    49 lat ago
    Nowoczesność pokazuje nam jak wielkie możliwości stają się być często czynnikami niezmazalnymi, kulinaria stają się elementami bardzo popularnymi, ale tak naprawdę nie zawsze traktowanymi z należytym szacunkiem. Kuchnia staje się miejscem bardzo magicznym, w którym wielka ilość smaków, zapachów, czy kolorów przenika się nawzajem. Ważne staje się także że wieli z nas zaczyna otwierać się
  • Oprogramowanie do przychodni lekarskiej

    49 lat ago
    Oprogramowanie dla przychodni jest jednym ze specjalistycznych wytworów informatycznych, który pomaga ułatwić i przyspieszyć pracę, na przykład w archiwach danego ośrodka. Kiedyś, zanim komputery i ich użycie w organizacji było mniej powszechne, przeszukiwanie szaf i kart pacjentów potrafiło pochłonąć sporo cennego czasu i nie wpływało pozytywnie na efektywność pracy. Dzisiaj program do obsługi przychodni potrafi
  • Gotowanie na parze

    49 lat ago
    Czy warto gotować na parze? Zdecydowanie tak. Wystarczy zainwestować w specjalne urządzenia zwane parowarem, aby móc się cieszyć znacznie zdrowszymi i smaczniejszymi potrawami przez wiele lat. Największą zaletą jest niewątpliwie fakt, że gotując nie tracimy cennych witamin i składników odżywczych. Warzywa będą miały dodatkowo bardziej wyrazisty smak.
  • Gdzie zjeść dobre sushi w Poznaniu?

    49 lat ago
    W większych miastach znacznie łatwiej jest korzystać z różnych kuchni świata oferowanych zarówno w restauracjach, jak też innych lokalach gastronomicznych. W Polsce nie ma mody na spędzanie wolnego czasu czy jedzenie każdego dnia lunchów, obiadów w restauracjach. Tego rodzaju spędzanie wolnego czasu jest popularne w krajach południa Europy czy też we Francji. Jednak powoli również
  • Tradycyjne potrawy Bożonarodzeniowe

    49 lat ago
    Kuchnia polska, to nie tylko tradycyjne potrawy, które przyrządzane są na co dzień. Bardzo często istnieją specjalne potrawy, które przygotowywane są okazjonalnie. Wśród takich potraw odnaleźć można dania przygotowywane na Boże Narodzenie. W tym okresie można spotkać się z rybą w galarecie, najczęściej karpiem, jak również pierogami. Tradycyjna Wigilia to także barszcz z uszkami, kompot
Maj 2019
P W Ś C P S N
« Paź    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031