postheadericon Oprogramowanie do przychodni lekarskiej

przychodni-lekarskiejOprogramowanie dla przychodni jest jednym ze specjalistycznych wytworów informatycznych, który pomaga ułatwić i przyspieszyć pracę, na przykład w archiwach danego ośrodka. Kiedyś, zanim komputery i ich użycie w organizacji było mniej powszechne, przeszukiwanie szaf i kart pacjentów potrafiło pochłonąć sporo cennego czasu i nie wpływało pozytywnie na efektywność pracy. Dzisiaj program do obsługi przychodni potrafi ułatwić i skrócić ten proces.

Pozwala wyszukać dane informacje o jednym konkretnym pacjencie, wpisując tylko jego imię i nazwisko do systemu, co samo w sobie jest ogromnym ułatwieniem, ponieważ zamiast 10 minut przeszukiwać szuflady, zajmuje to nam jedynie 10 sekund. Wprowadzanie nowych danych do karty danego pacjenta, czy też rejestracja nowych kart pacjenta również staje się prostsza. Automatyzacja działu organizacyjnego ułatwia również dopilnowanie terminów. Nie jeden system do obsługi posiada funkcję powiadomienia konkretnego pacjenta wiadomością wysłaną na telefon, w celu przypomnienia o nadchodzącej wizycie, na kilka dni przed jej terminem.

Jest to również wielkie ułatwienie nie tylko dla pacjentów, ale także dla lekarzy pracujących w danej przychodni, ponieważ z kartą pacjenta mogą się zapoznać za pomocą jednego kliknięcia myszką i wpisaniu nazwiska lub numeru pesel w klawiaturę. Rozwiązania informatyczne potrafią przeprowadzić prawdziwą reorganizację pracy i podnieść jakość i efektywność świadczenia usług na niezwykle wysoki poziom, dzięki uporządkowaniu terminów i zaoszczędzeniu czasu.

Comments are closed.

  • Sosy na każdą okazję

    49 lat ago
    Ciekawą propozycją i niezwykle łatwą sztuką jest przygotowanie sosów. Zazwyczaj są to sosy sałatkowe, dzięki którym nasza sałatka nabiera smaku. Istnieją jednak także sosy do mięs, jak również jako dodatek. W zależności od przygotowywanej potrawy, należy przyrządzić odpowiedni sos. Idealny do sałatki z kapustą pekinką będzie np. sos koperkowy, ziołowy. Podkreśli on smak warzyw, a
  • Idealna zasmażka

    49 lat ago
    Zrobić idealną zasmażkę wbrew pozorom nie jest łatwo. Najprostszą i dobrą zasmażkę uzyskamy, ugniatając kawałek masła lub margaryny wielkości włoskiego orzecha z łyżką mąki pszennej. Wystarczy to do zagęszczenia litrowego garnka zupy – trzeba kulkę masy wrzucić do gorącej zupy i dobrze wymieszać na małym ogniu. Porcje takiej zasmażki można zawijać w folię spożywczą i
  • Dynia – królowa polskich stołów

    49 lat ago
    Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, ale dynia to prawdziwa skarbnica witamin i soli mineralnych. W kuchni można wykorzystać zarówno jej miąższ, jak i pestki. Jesień to okres zbioru dyń i robienia z nich przetworów. Najwyższy czas wiec na dynię! Dynia to niskokaloryczne warzywo bogate m.in. w witaminy C, D, B1, B2, PP, a
  • Płytka płytce nierówna

    49 lat ago
    Płytki podłogowe to ogólna nazwa materiału wykończeniowego przeznaczonego do zastosowania podczas wykańczania podłogi. Wydaje się wobec tego, że każda płytka jest taka sama i te w ogóle niczym się nie różnią. Tymczasem różnice są i to bardzo duże.
  • Co gotujemy na wigilię

    49 lat ago
    Boże narodzenie to dla większości ludzi na świecie wspaniały czas prawdziwego kontaktu z religią. Duże znaczenie ma, jednakowoż też jedzenie. W tym okresie gotowane są tradycyjne potrawy rodzinne. W Europie najistotniejszym daniem królującym w czasie wigilii są oczywiście ryby. Przygotowuje się przede wszystkim karpie, ale nie jest to regułą, znacznie bardziej popularne stają się także
Grudzień 2018
P W Ś C P S N
« Paź    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31