postheadericon Mięso, jak przyrządzać?

Wiele osób, które na co dzień gotują obiady, zastanawiają się, jak zrobić, żeby przygotowywane przez nich mięso było smaczne i zdrowe. Najzdrowsze jest to co gotowane. Warto więc gotując mięsa dodać do nich warzywa. Dzięki nim mięso uzyska wyjątkowy smak. Ponadto mięso gotowane może spożywać praktycznie każdy. Można je odpowiednio przyprawiać, wedle uznania. Z kolei najmniej zdrowe jest mięso smażone, na oleju. To ono zawiera najwięcej tłuszczu, jest najbardziej kaloryczne. Jest jednak najsmaczniejsze, gdyż jest odpowiednio przypieczone i doprawione. Pośrednim jest mięso z grilla. Może ono być zdrowe, tak jak mięso gotowane, o ile nie będzie wcześniej znajdowało się w oleistej marynacie. Mięso z grilla, jest smaczne, dobrze wysmażone, a ponadto tłuszcz znajdujący się w mięsie wypływa z niego. Odpowiednie przyrządzenie mięsa zależy więc od stanu zdrowia, zaleceń lekarza, jak również własnych upodobań. Warto jednak rezygnować z tłustych mięs, na rzecz warzyw. Można także stosować mięso nie jako główne danie, ale jako dodatek. Z pewnością idealnie sprawdzi się w sałatce.

Comments are closed.

  • Sposób na zdrowe burgery

    49 lat ago
    Hamburger większości z nas kojarzy się z tanim i „śmieciowym” jedzeniem typu fast food. I rzeczywiście, jeśli wybierzemy się do podrzędnego baru czy też tak zwanej sieciówki, możemy liczyć na ociekającego tłuszczem i niezdrowego burgera, który będzie szkodliwy dla zdrowia. Jeśli jednak tylko się postaramy i dobrze pomyślimy, możemy zrobić burgera, który doskonały smak połączy
  • Nowe smaki we współczesnej kuchni polskiej

    49 lat ago
    Przez wieki kuchnie świata zmieniały się. Pojawiały się kolejne produkty i przyprawy lub powracały te, o których już dawno zapomniano. Ta ewolucja nie ominęła również kuchni polskiej, która wciąż jest odkrywana na nowo i obecnie przeżywa swój renesans. Wielu szefów kuchni wciąż próbuje ożywić i odświeżyć tradycyjną kuchnię polską i stworzyć jej nowe, zaskakujące oblicze.
  • Gotowanie na parze

    49 lat ago
    Czy warto gotować na parze? Zdecydowanie tak. Wystarczy zainwestować w specjalne urządzenia zwane parowarem, aby móc się cieszyć znacznie zdrowszymi i smaczniejszymi potrawami przez wiele lat. Największą zaletą jest niewątpliwie fakt, że gotując nie tracimy cennych witamin i składników odżywczych. Warzywa będą miały dodatkowo bardziej wyrazisty smak.
  • Co ugotować, aby każdy był zadowolony

    49 lat ago
    Każda z pań domu wie, że dogodzić całej rodzinie nie jest sposób, zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie. A to mąż czegoś nie lubi, a to dzieci grymaszą, że nie chcą tego jeść. Trudno jest zadowolić każdego. Dobrym pomysłem jest podzielenie tygodnia na poszczególne dni, i każdego dnia przygotowywać coś ulubionego dla każdego. Jednak najczęściej kobiety
  • Smaki skrywane w daniach

    49 lat ago
    Nowoczesność uchyla przed wieloma z nas pewnego rąbka niezwykłości, często okazuje się że wiele zakatów świata posiada bardzo specyficzna i wyjątkową aurę. Kuchnia staje się pewnym elementem wyznaczającym nowoczesne doznania, chęć poszerzania wiedzy, ale także umiejętności przyrządzania dań bardzo sztandarowych dla danych regionów. Kuchnia staje się elementem który jako pierwszy często zostaje doceniany po odwiedzaniu
Sierpień 2018
P W Ś C P S N
« Lip    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031