postheadericon Marynaty do mięs z grilla

Przygotowując dania z grilla niezmiernie ważny jest jego smak, a w przypadku mięs także i jego soczystość, i doskonała konsystencja. Dlatego też do grillowania niezwykle ważne są wszelkie marynaty i glazury. To dzięki nim mięso staje się miękkie i pełne wyśmienitego smaku stając się dziełami kulinarnej sztuki. Marynaty do grilla to nic innego jak mieszanka oleju, kwasu, ziół i przypraw. Dla tych, którzy nie są kulinarnymi mistrzami z pomocą przychodzą gotowe sosy przyprawowe. Klasykiem są pikantne sosy tabasco, zwłaszcza w wariantach smakowych: piekielnie ostrym Habanero (mający 5-8 000 jednostek na skali ostrości Scoville`a) lub delikatniejszą, czosnkową wersją . Obie odmiany świetnie pasują do wszelakich mięs, ryb i owoców morza, np. krewetek . Można również wymieszać też oba sosy z odrobiną oliwy tworząc ekspresową marynatę do skrzydełek czy szaszłyków. Nasi goście na długo zapamiętają ten słodko-pikantny smak i z pewnością niejednokrotnie będą go chcieli odtworzyć w swoim ogródkowym zaciszu.

Comments are closed.

  • Czas przygotowywania potraw z grilla

    49 lat ago
    Przygotowując potrawy z grilla warto wiedzieć jak długo będą się piekły poszczególne rodzaje mięs. Inny czas pieczenia będą miały również warzywa. Najpopularniejsze i najmniej skomplikowane jest grillowanie mięsa wieprzowego i drobiowego. Najczęściej układa się mięso bezpośrednio na ruszcie lub aluminiowej tacce, jednak łatwo wtedy o jego przypalenie lub nadmierne wyschnięcie. Dlatego alternatywą jest grillowanie wewnątrz
  • Smaki różnorodnych zakątków

    49 lat ago
    Nowoczesny świat pokazuje nam jak wielkie możliwości czają się w naszym świecie, jak różnorodność staje się pewnego rodzaju odpowiedzią na czynniki z którymi przychodzi nam się zmagać. Nowoczesne elementy z jakimi się spotykamy to pewnego rodzaju kulinarne wędrówki po bardzo różnorodnych zakamarkach świata, każdy region, kraj a nawet cześć świata posiada pewne sztampowe dania które
  • Zalety dań jednogarnkowych

    49 lat ago
    Choć większość pań lubi i potrafi dobrze gotować, to niekiedy nie mamy czasu, lub też ochoty spędzać większości dnia w kuchni na przygotowaniu rodzinnego posiłku. Niestety większość dań jest nie tylko pracochłonna, lecz również trzeba poświęcić dużo czasu na ich przygotowanie. Lecz na szczęście wcale tak nie musi być. Nic bardziej mylnego, przyjemnym i prostym
  • Tradycyjne potrawy Bożonarodzeniowe

    49 lat ago
    Kuchnia polska, to nie tylko tradycyjne potrawy, które przyrządzane są na co dzień. Bardzo często istnieją specjalne potrawy, które przygotowywane są okazjonalnie. Wśród takich potraw odnaleźć można dania przygotowywane na Boże Narodzenie. W tym okresie można spotkać się z rybą w galarecie, najczęściej karpiem, jak również pierogami. Tradycyjna Wigilia to także barszcz z uszkami, kompot
  • Klasycznedania nie powinny być nudne

    49 lat ago
    Zdarza się, że panie zajmujące się gotowaniem nie radzą sobie z przygotowaniem posiłków dlatego, że klasyczne dania po kilku miesiącach po prostu już nie smakują. Dostępny jest, mimo wszystko sposób na dość proste oraz niezwykle skuteczne odrzucanie nudy. Chodzi tutaj oczywiście o zmianę dodatków. Zazwyczaj dania doprawiamy tak jak jesteśmy do tego przyzwyczajeni, stosujemy za
Listopad 2018
P W Ś C P S N
« Paź    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930