postheadericon Jak rozpoznać prawdziwy, oryginalny miód?

Chyba każdy z nas wie, że miód jest prawdziwym zdrowia. Jednak bardzo ważne jest aby spożywać tylko i wyłącznie oryginalny i prawdziwy miód. Trzeba wiec uważać na oszustów, którzy potrafią fałszować i rozrzedzać wodą ten złoty skarb natury. Naturalny miód jest prawdziwym darem natury, przede wszystkim ze względu na jego lecznicze właściwości. Stosowany profilaktycznie wzmacnia odporność organizmu, pomaga w leczeniu przeziębień, doskonale sprawdza się także w pielęgnacji urody (np. maseczki z miodu na twarz czy włosy). Jeszcze podczas pierwszej wojny światowej wodą z miodem przemywano rany, które dzięki temu lepiej i szybciej się goiły. O dobroczynnych właściwościach miodu można powiedzieć jeszcze wiele, pod warunkiem, że jest to produkt w pełni naturalny, pochodzący z pewnego źródła, najlepiej prosto od pszczelarza. Jeżeli jednak nie mamy takiej możliwości, pozostają nam zakupy w sklepie. Jednak warto wiedzieć na co zwrócić uwagę kupując miód w sklepie? Zacznijmy od najbardziej podstawowej kwestii – przeczytajmy dokładnie etykietę. Sprawdźmy kto i kiedy wyprodukował miód oraz czy pochodzi on z Polski, czy też jest mieszanką wyrobów z różnych państw. W ten sposób zyskamy pewność z jakim produktem mamy do czynienia.

Comments are closed.

  • Co ugotować, aby każdy był zadowolony

    50 lat ago
    Każda z pań domu wie, że dogodzić całej rodzinie nie jest sposób, zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie. A to mąż czegoś nie lubi, a to dzieci grymaszą, że nie chcą tego jeść. Trudno jest zadowolić każdego. Dobrym pomysłem jest podzielenie tygodnia na poszczególne dni, i każdego dnia przygotowywać coś ulubionego dla każdego. Jednak najczęściej kobiety
  • Zastosowanie dań jednogarnkowych

    50 lat ago
    Coraz częściej w naszej kuchni goszczą dania jednogarnkowe, z racji tego że są szybkie i łatwe do przygotowania. Warto wiec zastanowić się, gdzie je możemy najłatwiej spotkać i zastosować. Dania jednogarnkowe znajdziemy zarówno w kuchni staropolskiej jak również w innych zakątkach świata. Popularnym daniem polskiej kuchni regionalnej jest forszmak lubelski – potrawa przygotowana na bazie
  • Wiosna jako pora kulinarnych odkryć

    50 lat ago
    Każda pora roku ma swoje prawa w kuchni. Wiosna to pora roku, która nastraja do życia optymistycznie. Szarość i melancholia za oknem nie musi jednak oznaczać monotonii na talerzu. Wręcz przeciwnie! Wiosna to bowiem czas rozkwitu, obfitujący w mnóstwo różnorodnych produktów, którymi w pomysłowy sposób możemy wzbogacić naszą kuchnię. Zamiast więc siedzieć bezczynnie w domu,
  • Organizacja przyjęcia krok po kroku

    50 lat ago
    W jaki sposób zorganizować przyjęcie tak, by stało się ono prawdziwym sukcesem? Nie sposób jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ wszystko uzależnione jest choćby od typu przyjęcia, w jakie się angażujemy. Warto jednak podkreślić, że są zasady, do których warto się w tej materii stosować, aby mieć szansę na osiągnięcie prawdziwego sukcesu. A jakie konkretnie
  • Nowoczesne technologie w służbie zamówień

    50 lat ago
    Nie od dziś wiadomo, że największą szansę na sukces na rynku mają ci, którzy pod względem technologicznym przewyższają konkurentów. Dotyczy to wszystkich branż, nie tylko tych, które zajmują się technologiami. Podobnie sprawa ma się w różnorodnych hurtowniach, mając tu przede wszystkim na myśli hurtownie alkoholi. Na czym polega innowacyjność technologiczna w hurtowni alkoholu? Może polegać
Lipiec 2019
P W Ś C P S N
« Cze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031