postheadericon Co ugotować, aby każdy był zadowolony

17

Co ugotowaćKażda z pań domu wie, że dogodzić całej rodzinie nie jest sposób, zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie. A to mąż czegoś nie lubi, a to dzieci grymaszą, że nie chcą tego jeść. Trudno jest zadowolić każdego. Dobrym pomysłem jest podzielenie tygodnia na poszczególne dni, i każdego dnia przygotowywać coś ulubionego dla każdego. Jednak najczęściej kobiety nie tylko siedzą w domu, lecz również pracują zawodowo i nie mają aż tyle wolnego czasu, aby dogadzać każdemu. Warto więc stale poszerzać swoje menu i umiejętności kulinarne.. Oczywiście jeśli już brakuje nam pomysłów na potrawy, to największą i najbardziej przydatną skarbnica przepisów może się okazać Internet. Ponieważ wystarczy w wyszukiwarce wpisać, co ma być głównym składnikiem naszego obiadu, jak na przykład wieprzowina i znaleźć kilka do kilkuset propozycji przyrządzenia jej na obiad. Dlatego też nawet codziennie mógłby być inny obiad z wykorzystaniem tych samych lub podobnych obiadów. Jednak musimy mieć odpowiednio dużo wolnego czasu, oraz oczywiście chęci do takich kuchennych eksperymentów.

Comments are closed.

  • Zalety dań jednogarnkowych

    49 lat ago
    Choć większość pań lubi i potrafi dobrze gotować, to niekiedy nie mamy czasu, lub też ochoty spędzać większości dnia w kuchni na przygotowaniu rodzinnego posiłku. Niestety większość dań jest nie tylko pracochłonna, lecz również trzeba poświęcić dużo czasu na ich przygotowanie. Lecz na szczęście wcale tak nie musi być. Nic bardziej mylnego, przyjemnym i prostym
  • Urządzamy kuchnię

    49 lat ago
    Praktyczna kuchnia, to zadanie wielu projektantów wnętrz. Klienci bardzo często życzą sobie, aby ich kuchni była przestronna, ale bardzo funkcjonalna. Warto urządzając kuchnię pomyśleć o ustawieniu mebli, jak również sprzęcie jaki zakupimy. Najpopularniejsza w ostatnich latach jest tzw. wysepka. Jest to miejsce, gdzie umieszczony jest zlew, wraz z kuchnią. To tam przygotowywane są wszelkie potrawy.
  • Mięso, jak przyrządzać?

    49 lat ago
    Wiele osób, które na co dzień gotują obiady, zastanawiają się, jak zrobić, żeby przygotowywane przez nich mięso było smaczne i zdrowe. Najzdrowsze jest to co gotowane. Warto więc gotując mięsa dodać do nich warzywa. Dzięki nim mięso uzyska wyjątkowy smak. Ponadto mięso gotowane może spożywać praktycznie każdy. Można je odpowiednio przyprawiać, wedle uznania. Z kolei
  • Właściwości lecznicze i smakowe owoców

    49 lat ago
    Coraz większa część społeczeństwa zaczyna doceniać wagę naturalnych ziół, przetworów, dzięki którym nasze zdrowie może być w jak najlepszym porządku przez cały rok. Idealnie na zimowe słoiczki sprawdzą się jagody. Te owoce to źródło zdrowia i wielu witamin. To dzięki nim wiele osób unika bólu brzucha. Leczą one także inne dolegliwości. Oprócz jagód mniej znanym
  • Dynia – królowa polskich stołów

    49 lat ago
    Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, ale dynia to prawdziwa skarbnica witamin i soli mineralnych. W kuchni można wykorzystać zarówno jej miąższ, jak i pestki. Jesień to okres zbioru dyń i robienia z nich przetworów. Najwyższy czas wiec na dynię! Dynia to niskokaloryczne warzywo bogate m.in. w witaminy C, D, B1, B2, PP, a
Sierpień 2018
P W Ś C P S N
« Lip    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031