postheadericon Co przygotować z wiśni?

Bardzo często posiadając jakieś owoce nie mamy pojęcia, co można by z nimi zrobić. W przypadku wiśni jest to proste, o ile posiada się jakiś pomysł. Wiśnie można wykorzystać do wszelkiego rodzaju ciast. Idealnie będą nadawać się do drożdżowca, jak również do rolady, ciasta z masą. Wiśnie to owoce, które można także wykorzystać do zrobienia dżemów i konfitur na zimę. Idealnie sprawdzają się także do kompotów. Można je zarówno wykorzystać do kompotu do niedzielnego obiadu, jak również do słoika i w zimie wyciągnąć. Wiśnie to bardzo smaczne, choć kwaśne owoce. Są one także najbardziej popularnym składnikiem do wszelkiego rodzaju win, nalewek, itp. To z nich uzyskujemy piękny kolor, zapach. Wiśnie sprawdzają się więc idealnie do wszelkiego rodzaju alkoholów. Ponadto wiśnie to owoc, który jest łatwo dostępny w Polsce, gdyż jest ich dużo. Wiśnie wykorzystywane są także do produkcji soków i napojów. Są one bardzo zdrowe i posiadają dużo witamin. Warto więc skorzystać z okazji i zrobić zapasy na zimę. Smak lata w środku zimy może być bezcenny.

Comments are closed.

  • Wiosna jako pora kulinarnych odkryć

    50 lat ago
    Każda pora roku ma swoje prawa w kuchni. Wiosna to pora roku, która nastraja do życia optymistycznie. Szarość i melancholia za oknem nie musi jednak oznaczać monotonii na talerzu. Wręcz przeciwnie! Wiosna to bowiem czas rozkwitu, obfitujący w mnóstwo różnorodnych produktów, którymi w pomysłowy sposób możemy wzbogacić naszą kuchnię. Zamiast więc siedzieć bezczynnie w domu,
  • Naprawa pralki w domu klienta

    50 lat ago
    Zdarzają się sytuacje, że posiadacz zepsutej pralki kupuje nową, ponieważ dochodzi do wniosku, że nie jest w stanie dostarczyć starej do punktu naprawy. W Przemyślu jest ich co najmniej kilka, ale ta opcja pozyskania sprawnego urządzenia jest dla nich w pewnym sensie niemożliwa. Czyżby na pewno? Wielu ludzi ogranicza niewiedza, która wynika z różnych powodów.
  • Sposób na zdrowe burgery

    50 lat ago
    Hamburger większości z nas kojarzy się z tanim i „śmieciowym” jedzeniem typu fast food. I rzeczywiście, jeśli wybierzemy się do podrzędnego baru czy też tak zwanej sieciówki, możemy liczyć na ociekającego tłuszczem i niezdrowego burgera, który będzie szkodliwy dla zdrowia. Jeśli jednak tylko się postaramy i dobrze pomyślimy, możemy zrobić burgera, który doskonały smak połączy
  • Ekologiczne jedzenie w Polsce

    50 lat ago
    Podobnie jak nasi zachodni sąsiedzi, także my coraz częściej sięgamy po produkty ekologiczne, pod warunkiem, że nas na to stać – niekiedy płacimy krocie i usprawiedliwiamy się tym, że chodzi tu o nasze zdrowie, które jest przecież bezcenne. Intencje są jak najbardziej dobre, ale trzeba pamiętać, że producenci lubią zarabiać na naszej naiwności. Najważniejsza zasada:
  • Zastosowanie sosu sojowego w naszej kuchni

    50 lat ago
    O czasu, kiedy do Polski zawitała moda na kuchnię orientalną, dotarł do nas również i sos sojowy. Okazuje się bowiem iż sos sojowy, w charakterystyczny sposób wzbogaca oryginalny smak potraw. Okazuje się też, że jego naturalne właściwości i głęboki, słonawy bukiet sprawiają, że jest świetnym zamiennikiem tradycyjnej soli. Miłośnicy zdrowia i kulinarnych eksperymentów szybko docenili
Lipiec 2019
P W Ś C P S N
« Cze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031